Hyena – Røft og lovende fra debutband

Hyena – Røft og lovende fra debutband

By:Larm-aktuelle Mohammed har det siste året rukket å opparbeide seg et rykte som kompromissløst liveband og er ettertraktede underholdere på landets rockscener. Etter å ha hørt gjennom albumet flere ganger sitter jeg med en følelse av dette egner seg enda bedre live enn i platespilleren.

Minialbumet Hyena er et godt, men variert debutalbum som gjør at jeg gleder meg til neste møte med Mohammed. Platen er et punkrockprodukt med innslag av metall; pakket inn i en røff og garasjelydpreget produksjon. Det serveres mye hurtiggitar og en vokal som til tider gir death metal-assosiasjoner.

Et høydepunkt er Le Petit Prince, en drivende god låt med et refreng som sitter godt og inviterer til allsang. Et annet høydepunkt er låten Evil Dr. Fu Manchu, som før plateutgivelsen ble spilt jevnlig på Petre, der Mohammed tråkker til med det de har og serverer hard punkmetall.

Liker man band som Gluecifer, Turboneger og Amulet bør Mohammed sjekkes ut.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.