Brand New Antiques – Kraftfull debut

Brand New Antiques – Kraftfull debut

Blister er Håvard Hernes, et ubeskrevet blad for de aller fleste. Med seg på denne utgivelsen har han derimot med seg så mange kjente navn at Blister fremstår som rene supergruppa. Atle Karlsen og Aslak Dørum (DumDum Boys), Lars Lundevall (deLillos) og Rune Lindstrøm (ex-deLillos) utgjør gruppas kjerne. I tillegg burde en gjesteliste med navn som Kjartan Kristiansen, Jørn Christensen og Geir Sundstøl få rockfolket til å sperre opp øynene.

Men hovedpersonen her er låtskriver og vokalist Håvard Hernes, som tidligere har jobbet i crewet til deLillos. Nå har han altså samlet sammen tolv av sine egne sanger og tatt med seg noen av sine mer meritterte venner til Kina(!) for å spille inn plate.

Resultatet er riktig så trivelig. Brand New Antiques består av jevne og gode låter innenfor en tradisjonell pop/rock-setting. Litt lett psykedelia, småskjeve sanger og kledelig rufsete produksjon fører tankene hen til band som Grandaddy og The Flaming Lips, mens platas kanskje beste øyeblikk, Angel, kan minne om Yo La Tengo med sin kvinnelige koring, gyngende rytme og lange, svevende gitartoner.

Et par kinesiske gjesteartister på et tradisjonelt kinesisk strengeinstrument (zheng) er det også blitt plass til. Dette fungerer fint som musikalsk krydder, uten at sangene ender opp som etnisk musikk av den grunn.

Låtmaterialet er variert, fra det sugende trøkket i Queen og rene poplåter som Paper Moon til roligere perler som Today og Memories. Brand New Antiques er ikke oppsiktsvekkende bra, men mer enn solid nok til å være verdt å sjekke ut.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.