Bread & Barrels Of Water – Sjarmerende fra danske hip hop-ere

Bread & Barrels Of Water – Sjarmerende fra danske hip hop-ere

Bak navnet Outlandish finner vi Danmark-basert hip hop trio bestående av Isam Bachiri, Waqas Qadri og Lenny Martinez. Bread & Barrels Of Water er deres andre langspiller etter at Outland’s Official dukket opp for et par år siden. Medlemmene av gruppen har røtter i Marokko, Honduras og Pakistan, noe som ofte kommer til uttrykk på dette albumet gjennom flere forskjellige beatbilder.

Det som Outlandish serverer her kan nærmest betegnes som pop hop. Dette innebærer at gruppen er solid forankret i et radiovennlig poplydbilde, samtidig som de slenger ut et og annet hip hop-beat. Sånn sett er ikke denne gruppen så interessant, men den er samtidig unektelig sjarmerende der den fremfører sin etniske greie.

MC-ene er langt i fra de som imponerer mest på mikken, og av og til lirer de av seg en engelsk som er rent vondt å høre på. Men på en annen side er det ikke tett med grupper som klarer å lage en skive som bruker etniske rytmer på en slik måte at det ender opp med å bli så fengende som dette. Og det er akkurat på det feltet Outlandish har kvaliteter som gjør dem til en morsom erfaring.

På de låtene gruppen makter å forene en tilnærmet lik amerikansk vestkystsoud med spinkle etniske rytmer, blir resultatet også fornøyelig mat for øret. Best ut av denne fusjonen kommer bangerne El Moro, Dirty Dirty East og det skjulte sport som kommer døyt fire minutter ut i Life Is A Loom.

Dette albumet består for det meste av spor som trolig ikke kommer til å gå inn i historien som stor musikk. Det er også fare for at gruppen kommer til å gå på en stjernesmell hvis de ikke utvikler lydbildet sitt frem til den nest skiva. For dette blir ensformig i lengden, og heller ikke spennende nok til å kunne utvikles stort lenger.

Men like fullt er dette kul nok musikk akkurat nå, og denne anmelderen synes derfor Bread & Barrels Of Water er en plate man kan gi en runde eller to i spilleren i løpet av sensommeren. Sommerlig som den er.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.