Cockahoop – Løssluppen moro

Cockahoop – Løssluppen moro

Cockahoop er langt fra blitt noen countryplate, til tross for innslag av både banjo, fele og steelgitar. Heller ikke en coverversjon av Handsome Familys Weightless Again har særlig Nashville-preg over seg. Albumet er snarere et sammenkok av visesang, folkemusikk, blues, gospel soul og rock, alt fremført med Cery Matthews’ karakteristiske og flotte stemme.

Låtmaterialet er en lett blanding av originalmateriale, tradisjonelle låter på walisisk, fransk og engelsk samt coverlåter. Det hele er i all hovedsak fremført akustisk og svært så avslappet. Og det svinger godt av det hele, med et smittende humør.

Dette er i all hovedsak en virkelig «feel-good»-utgivelse, og det er jo hyggelig etter Cerys sammenbrudd og problemene i Catatonia. Det er tydelig at hun har hatt behov for å gjøre noe helt annet, og det har hun lyktes godt med her.

Til og med Janis Joplin-pastisjen i blues-flørten i The Good In Goodbye har noe smittende positivt over seg. Og som hun synger helt til slutt: «All my trials Lord, soon be over».

Cockahoop er langt fra en viktig eller nyskapende utgivelse i rockhistorien, men det har helt sikkert vært viktig for Cerys å lage dette albumet. Det er lett å høre, og denne platen er en flott følgesvenn på late og ubekymrede sommerdager.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.