Human – Labert fra worldlegende

Human – Labert fra worldlegende

Worldmusikeren Nitin Sawhney er tilbake med sitt sjette album, og det første siden Prophesy som traff gaten i 2001. Han er å anse som en pioner når det kommer til å blande klassiske indiske rytmer med moderne elektronika og hip hop. På dette albumet har han fått hjelp av en rekke habile musikere som inkluderer Tina Grace, Matt Hayles fra Aqualung og Kevin Mark Trail fra den britiske kometgruppen The Streets.

På denne skiva har Sawhney tatt på seg retrobrillene. Dette medfører at han delvis prøver å gjøre en Massiv Attack anno Blue Lines; en greie som innebærer et tilbakelent og rolig lydbilde som. Musikken er som en sval og fin bris fra høyttalerne, ja, men det låter like fullt riktig så kjedelig!

For som en elektronikautgivelse er det ikke mye å spore som er verdt løpeturen til platebutikken. Human varer i nesten en time, og det er bare en brøkdel av bidragene som kan karakteriseres som interessant lytting.

Platas beste spor er fremragende Raag. Dette bidraget går i et herlig up-tempo, der låten drives fremover av en drivende basslinje og fløyteloops. Denne er strengt tatt det eneste innslaget på Human som gir et minneverdig inntrykk. Det resterende låtmaterialet har en tendens til å rote seg bort i et slapt og lite givende lydbilde.

Chetan Jeevan er en av de mange låtene som ikke gir noe som helst. Med indisk vokal og en oppsiktsvekkende tafatt melodi, er dette lett hørt og enda lettere glemt. Kanskje Sawhney burde plukket opp flere tips fra Talvin Singh, som han spilte med i gruppen Tihai Trio før han gikk solo.

Singh har i alle fall langt mer spennende materiale på samvittigheten enn det som Sawhney presenterer på denne platen. For denne skiva er ikke en spesielt appetittvekkende erfaring for oss som synes Singh og Asian Dub Foundation har gjort asiatisk musikk fornøyelig.

Til det er andelen av låter som ikke komme noe sted for mange i forhold til de sporene som gjør en viss forskjell. Human har riktignok en bra vibb, men resultatet blir kjedelig og langdrygt i lengden. Det finnes med andre ord langt mer spennende elektronikaplater på markedet som burde sjekkes ut før man plukker opp dette.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.