The Thorns – Nå er sommeren her

The Thorns – Nå er sommeren her

Bak navnet The Thorns skjuler det seg tre herremenn de fleste oppegående musikkelskere drar kjensel på. Matthew Sweet har levert en rekke høypotente album, uten det store kommersielle gjennombruddet, innen sjangeren powerpop siden han debuterte med Inside i 1986. Pete Droge og Shawn Mullins derimot har begge hatt kjenning av suksess. Førstnevnte med den absolutt fengende If You Don’t Love Me (I’ll Kill Myself) som ble en moderat hit i 1995 og Shawn Mullins som fikk sitt gjennombrudd med Lullaby for noen år siden.

Til sammen leverer de tretten kraftfulle poplåter det smaker sol, kaldt øl og spektakulære solnedganger av. Det hele blir nydelig pakket inn av trivelige akustiske gitarer, himmelske vokalharmonier og strykerarrangementer man har hørt før, men likevel ikke kan la være å beundre.

Låtene er enkle og tilbakelente, med forholdsvis ukompliserte tekster slik det skal være om sommeren. Det hele minner sterkt om Tom Petty (Runaway Feeling), Crosby, Stills and Nash, The Beatles (selvfølgelig) og vår egen Per Vestaby (Think It Over, Dragonfly). Og slikt gjør nesten en sommer alene.

Platen er produsert av Brendan O’Brien (Bob Dylan, Soundgarden, Pearl Jam, Dan Baird) som ikke gjør noen form for grove feil. Strykerarrangementene er gjort av blant annet Paul Buckmaster, som tidligere har gjort delikate ting for blant andre Elton John og Rolling Stones. Blant musikerne finner vi den allestedsværende Jim Keltner og Roy Bittan fra The E Street Band.

Foruten de allerede nevnte låtene, er det klart hitpotensiale i No Blue Sky, Such A Shame og I Can’t Remember. The Thorns har levert et nesten prikkfritt soundtrack til den perfekte sommeren og forhåpentligvis har den også livets rett når høststormene setter inn.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.