The Complex – Pompøs papparock

The Complex – Pompøs papparock

Amerikanske Blue Man Group, bestående av instrumentalkomponistene Matt Goldman, Phil Stanton og Chris Wink, er ute med sitt andre fulle album; The Complex. Gruppen har denne gangen har fått med seg blant andre den multitalentfulle musikeren Dan The Automator (Handsome Boy Modeling School), Dave Matthews og Tracy Bonham til å hjelpe til med henholdsvis programmering og vokal. Hvis du skal se Terminator 3 denne sommeren vil du også høre låta The Current med Gavin Rossdale, som er å finne på filmens lydspor.

Mens flertallet av gruppene som kan ligne på dette for det meste holder det elektronisk, gjør Blue Man Group alt selv. Dette har ført til et lydbilde som høres elektronisk ut, men i realiteten er så håndlaget som det er mulig å få det.

Dette gjør at musikken i å for seg er interessant nok, den. Men arrangementene som bygger den opp, har en tendens til å bli fryktelig pompøse. Selv om de har lyktes med det som sikkert har vært meningen hele veien, nemlig å holde det kraftig, blir det for mye av det gode.

Det ville for eksempel ikke komme som noen stor overraskelse hvis dette slår an blant bilglade fedre. For dette tenderer til å bli stor, maskulin papparock som passer som hånd i bilhanske når han skal ut på veiene.

Men skiva har noen gode spor som er vel verdt en sjekk, selv om du ikke skal benytte automobilen. I denne sammenheng kan man trekke frem Piano Smasher som er et meget fornøyelig spor. Her har gruppen funnet et mørkt tema som i motsetning til flertallet av de andre sporene, ikke drukner seg selv i et hvelv av organisert ståk.

Det skal kanskje ikke så mye til for at det blir «stort, større, størst» som gjelder her. I alle fall når man tar i betraktningen de vanvittige rekkene med slaginstrumenter det dunkes på. Dette kan du selv se, hvis du tar deg tid til å se på den medfølgende CD-ROMen.

På den får man blant annet se hvordan dette ser ut i levende live. Sett ut fra det, kan gruppen være verdt å sjekke hvis den skulle dumpe innom et spillested i nærheten av deg.

Blue Man Group er altså ikke som alle andre rockband. De ønsker veldig hardt å komme som et friskt pust til rockscenene med sin alternative slagverkrock, men klarer bare delvis å imponere. The Complex står igjen som en skive som har sine sterke sider, men klarer ikke å etablere et seg som en viktig utgivelse etter at den har spilt seg ferdig.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.