Dead Letters – Powerpop med hitpotensiale

Dead Letters – Powerpop med hitpotensiale

Med sitt femte album forsøker The Rasmus å erobre publikum også utenfor Finland. I sitt hjemland har de rukket å få en betydelig fanskare. Dead Letters er så spekket med hitlåter at den vil være til god hjelp under forsøket. Bare så synd at man valgte In The Shadows som singellåt, for den er langt fra den beste på en plate der nesten alle de ti sporene er potensielle hit-er.

Stilen varierer fra energisk poprock av typen The Ark og Kent, til roligere låter med preg av heavyballader og åttitallet. Platen sett under ett er meget fengende og lyttervennlig, nesten litt i overkant. Men bare nesten. Det låter ekte og bra, mye takket være det gode tekstmaterialet og stemmen til Lauri som passer utmerket til musikkstilen disse finnene har lagt seg på.

Dead Letters er en jevnt god plate med få nedturer. Et ankepunkt er den nevnte lyttervennligheten. For på noen av sporene blir det i overkant mange klisjeer og velbrukte triks. Til tross for dette er The Rasmus virkelig verdt å sjekke ut.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.