Amundsen – Polfarere med rockfot

Amundsen – Polfarere med rockfot

Amundsen fra Østfold, signet på Tubas underlabel Bauta, albumdebuterer med platen som bærer samme navn som gruppen. De blir omtalt som et av landets mest spennende rockband, og var tidligere i år å se på Øyafestivalen i Oslo.

Dette er musikk som ikke så rent lite ligner på toner som har vært levert av blant andre Led Zeppelin og The Doors. Det vil si at det låter massivt der sporene flyter avgårde på en sløy drømmende måte. Låtmaterialet er preget av et særdeles godt driv. Og følelsen man sitter med etter endt spilling er at dette er et solid album. Det låter både tett og riktig, slik man skulle kunne tro at skiva ble spilt inn en gang på syttitallet, gravd ned og funnet frem igjen i disse dager.

Amundsen er med andre ord et sterkt album. Men det er likevel noe som mangler. Det endelige resultatet blir for homogent i lengden til at det skal kunne trekkes frem som en essensiell skive i kategorien rock.

Ikke det at Amundsen ikke har kontroll på musikkhistorien. Eller at de gjør skam på sine forannevnte forbilder, for den saks skyld. Problemet er tvert i mot at de ender opp med å ligne for mye på det som var. Albumet har ikke den kreativiteten som må til for at det skal bli noe mer enn et godt stykke håndverk.

Det som taler for gruppen er at det ikke finnes så altfor mange norske band som gjør denne typen monomentalrock på en like tilfredsstillende måte. Amundsen er faktisk å anse for å være best i klassen innenfor dette segmentet.

Bare så synd de ikke oftere trykker til og får på et diabolsk utrykk, slik tilfellet er på Band Aid. For her er det tettpakket med adrenalinpåvirket attitude. En tilstand som gjør at den til en aldri så liten rock’n’roll-bombe man kan spille når man har lyst til å spake taktfast ut i luften.

Sett ut fra denne debuten, så vil Amundsen raskt kunne bli et av de store rockband kongeriket har å vise frem. Det eneste som mangler er at de guffer ting litt mer opp, og kanskje løsriver seg enda litt mer fra det legendariske rock’n’roll-figurene allerede har gjort. Dette er bra, men det kan altså bli enda litt bedre.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.