Svanesang for Corgans Zwan

Svanesang for Corgans Zwan

– Jeg tror nok at hjertet mitt lå i The Smashing Pumpkins, sa Corgan til musikkmagasinet Rolling Stone via en lokal nyhetspartner i Chicago i går morges.
– Jeg antar at det var naivt av meg å tro at jeg skulle kunne finne noe som kunne bli like betydningsfullt for meg. Jeg setter pris på min erfaring med Zwan, men uten den dype familiære lojaliteten, ble resultatet nesten helt uvesentlig. Noen ganger følte jeg at de andre bandmedlemmene vurderte det hele som noe de kunne velge å fortsette med eller ikke.

Billy Corgan etablerte bandet etter at han i desember 2000 bestemte seg for å oppløse suksessfylte The Smashing Pumpkins. Mot slutten av 2001 tok han med seg Pumpkins-trommis Jimmy Chamberlin, samt gitaristene Matt Sweeney og David Pajo i tillegg til bassist Paz Lenchantin, og stablet Zwan på føttene. Senere, nærmere bestemt i januar 2003, kom debutalbumet Mary Star Of The Sea – en plate som på ingen måte kan påstås å ha infridd etter forventningene.

Fotograf: Warner MusicManglende lojalitet
Corgans uttalelser om den manglende lojaliteten fra sine bandkolleger er i hovedsak konsentrert rundt David Pajo, som angivelig skal ha prioritert sitt eget band Papa M fremfor Zwan. Og om ikke det skulle være nok, valgte Paz Lenchantin å forlate gruppen til fordel for Papa M han med. Det skjedde i begynnelsen av august. Hvilket også kan være den egentlige forklaringen på hvorfor Zwan avlyste sin planlagte opptreden under årets Quartfestival i Kristiansand.

Videre skulle Zwan egentlig ha vært samlet i studio nå i høst for å påbegynne arbeidet med gruppens andre studioalbum. I tillegg skulle de spille inn en DVD. Begge opprinnelig planlagt utgitt neste år.

Alltid vært en soloartist?
Billy Corgan har tidligere uttalt til Rolling Stone (så sent som i mars 2003) at han foretrekker «romansen(!) og sikkerheten i et band», men svarte samtidig på spørsmålet om han ønsket å starte et nytt band:
– Jeg er trettiseks nå, og klar for en solokarriere!
I tillegg til hans egne bandkolleger, har også mange fans forlengst funnet ut at Billly Corgan egentlig alltid har vært å anse som en soloartist. Få, om noen, har fått bestemme like mye som ham de forskjellige prosjektene han har vært involvert i.

Forfatterspire
Ryktene svirrer nå om Corgan velger til å legge musikken på hyllen og heller satse på litteratur. Onsdag denne uken skal han nemlig presentere noen av sine egne tekster i forbindelse med en litteraturfestival i hjembyen Chicago. For øvrig har Billy Corgan den siste tiden vært observert i korridorene til forskjellige forlag for å presentere sine litterære tekster.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.