Kinkynasti – Haltende fra Five Deez

Kinkynasti – Haltende fra Five Deez

Five Deez spiller en groovy hip hop som har vunnet mange fans de senere år. Mange som liker musikk med hjertet utenpå har merket seg andre pionergrupper som The Roots, Jurrasic 5 og A Tribe Called Quest. Det være seg gamle rutinerte hip hop-ere, eller rockere som har funnet ut at det finnes mer der ute enn de slitte jeansene til Dee Dee Ramone.

De opererer alle innenfor et segment i hip hopen som er inkluderende. Noe som innebærer at man ikke trenger å puste hip hop for å kunne skjønne at dette er bra greier. Det er funky, fengende og behagelig å høre på. Det er derfor litt trist at denne platen ikke har mer av de to førstnevnte elementene i seg. Platen blir ikke inntresant nok slik den er lagt opp.

Kinkynasti har fått gå sine runder i skivespilleren, men har likevel ikke klart å etablere et stabilt inntrykk av å være noe mer enn en litt over gjennomsnittlig god hip hop-utgivelse. Albumet har riktignok som nevnt sine sterke sider, men den klarer altså ikke å overbevise i like stor grad som man skulle kunne ønske.

Det absolutte høydepunktet kommer først med låt nummer fjorten B Girl. Her kaster kvartetten seg ut i en særdeles god up-tempolåt som virkelig juicer stemmingen opp et par hakk. Med dette løftes platen opp på det nivået den kanskje burde ha lagt på hele veien.

Låtmaterialet er ellers forbausende likt, og det er ikke mange sporene som utmerker seg i noen spesiell retning. Beatsene er behagelige og sløye nok de, og det hele låter såpass tett at det ved første gjennomgang bør utforskes nærmere. Men det er for få virkelig flotte innslag å spore her til at det komplette og endelige resultatet blir noe mer enn bare greit å høre på.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.