Did You Bring Me On National Television To Tell Me This Too? – Riktig fra playstationgenerasjonen

Did You Bring Me On National Television To Tell Me This Too? – Riktig fra playstationgenerasjonen

Duoen Tøyen, bestående av Tollef Berger og Thorstein Mwaniki, er i disse dager klare med sin andre langspiller etter at Did you Bring Me On National Television To Tell Me This? kom for tre år siden. En plate som for øvrig aldri ble utgitt her i Norge, men kun i det forgjettede land over dammen – Amerika. I fjor slapp de EP-en EP Phone Home, som inneholdt slägeren India Pindia, til gode kritikker i musikkpressen.

Tøyen representer noe helt genuint her til lands. De har funnet ut at det beste instrumentet å lage musikk på er Playstation-maskiner. Og de ser av den grunn heller ikke ut til å lide av noen mindreverdighetskomplekser. Ikke har de noen grunn til det heller, ettersom denne uttrykksformen er noe av de hyggeligste ”nye” som er kommet på stund.

Det som er så fint med musikken til Tøyen er at den gir mye uten å kreve stort tilbake. Man trenger på en måte ikke å sette seg ned med penn og papir for analysere dette ned til hver enkelt tone. Soundet er behagelig naivt, samtidig som det er målrettet på en måte som gjør det interessant å høre på.

Vi prater tross alt om elektronisk musikk som er laget på Playstation! Da må man si at drivet som er å finne på låter som 1 Of A Kind, The Tabel og den svært så fornøyelige ABC Of Love med Rita Augestad Knudsen på vokal, er særdeles hyggelige erfaringer.

Undertegnede sitter med følelsen at dette er noe av det den norske elektronikascenen trenger. Musikk som lunter av gårde i sitt eget tempo, uten å vikle seg inn i en komplisert produksjon. Tøyen har her funnet en uttrykksform som de med stolthet kan kalle sin egen, og som fungerer veldig mye bedre enn det man skulle kunne tro. Faktisk er dette en av de platehøstens mest sympatiske utgivelser.

Dette er musikk som ikke vil noe annet underholde deg. Er du klar for en litt annerledes chill out -erfaring, er dette noe som bør anskaffes så raskt muligheten byr seg.

NB! Utgivelsesdato er mandag 29 september, men det holdes releaseparty på So What! allerede fredag 26 september.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.