Hin Vordende Sod & Sø – Grisefet folkmetal

Hin Vordende Sod & Sø – Grisefet folkmetal

Ásmegin består av fire unge norske karer som har fått med seg et herlig lass med gjestemusikere, deriblant Lars Nedland fra Borknagar og Sareeta fra Ram-Zet (på fiolin og vokal). Bandet har faktisk eksistert helt siden 1998, men det har altså tatt fem år å skape denne debuten. Etter mye frem og tilbake fikk bandet tidligere i år kontrakt for fire album, inkludert Hin Vordende Sod & Sø, på Napalm Records.

Albumet åpner knallsterkt med Af Helvegum, en av de eldre låtene på denne platen. Deretter følger glitrende Bruderov Paa Hægstadtun og vakre Huldradans – Hin Grønnkledde. Her finnes det fioliner, akustiske gitarer, munnharpe og sitar i salig svingom med fete riff og heftige trommer. I tillegg gjør nevnte Nedland en ekstremt bra innsats med sin lyse vokal innimellom Bjørn Olav Holters brøling.

Det er vanskelig å sammenligne Ásmegin med andre aktører innen noenlunde samme sjanger, men Isengard og Vintersorg kan gjerne trekkes frem som relevante eksempler.

Er du ute etter viking/folkemusikkmetall av høy klasse, kan du bare våge deg å gå glipp av Hin Vordende Sod & Sø! Dette er årets klart beste metalalbum så langt!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.