Chase The Blue – Fabelaktig Fields

Chase The Blue – Fabelaktig Fields

Etter å ha brukt de tre siste årene på å bygge seg opp et navn på den norske undergrunnsscenen, først gjennom sin albumdebut, og senere i duetter med blant andre Muzzlewhite og Minor Majority, synes nå grunnlaget å være lagt for den talentfulle dama. For med dette oppfølgeralbumet står Karen Jo Fields plutselig tilbake som et av høstens aller heteste navn på utgivelsesfronten.

Chase The Blue åpner med den sterke tittellåten, som allerede er blitt en hit på norsk radio. Her ikler Karen Jo seg en popdrakt som passer henne særdeles godt. Arrangementmessig er denne, som resten av platas i alt elleve bidrag, fyldigere enn hva som var tilfellet sist. Frode Lia har gitt Fields’ låter en fyldig og fin produksjon hvor alle de små og lekre detaljene kommer tydelig frem i lydbildet uten at resultatet føles overdimensjonert.

En av hovedårsakene til at det hele fungerer så til de grader tilfredsstillende, er uten tvil Karen Jo Fields bunnsolide låtmateriale. Gjennom dette albumet fremstår hun både som en mer komplett komponist og musiker enn ved debuten, og hun bør definitivt ha et potensial også internasjonalt sett. Det finnes riktignok en rekke andre habile kvinneskikkelser i singer/songwriter-tradisjonen der ute, men denne dama gir relativt mye av seg selv i låtene sine, på samme tid som hun er i besittelse av en god porsjon særpreg. Legg til at albumet er godt variert i formen, og kombinasjonen av alt dette bør dermed kunne gi Karen Jo Fields et solid gjennombrudd denne høsten.

I tillegg til førstesingelen Chase The Blue, bør neste bidrag ut innenfor det formatet, Let’s Talk About Love, også ha store muligheter for høye plasseringer på radiolistene. For øvrig er Young Woman og Under The Stars to andre høydepunkter fra dette lekre albumet.

Til tross for at konkurransen om oppmerksomhet knapt noen gang har vært større enn akkurat nå, er Chase The Blue et bunnsolid album som bør kunne gi Karen Jo Fields oppmerksomhet og ære i samme størrelsesorden som har tilfalt talenter som Thomas Dybdahl og Ephemera gjennom det siste året. Vi snakker kanskje om neste års store vinner når Spellemann- og Alarmprisene skal deles ut. Merk deg mine ord!

NB! I salg fra mandag 29. september 2003. Releasekonsert på Blå, Oslo, i kveld – fredag 26. september.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.