Me And You – Delikat debut med smak av storhet

Me And You – Delikat debut med smak av storhet

Tross visse likhetstrekk med fordums helter, er albumet på samme tid i besittelse av sjel, tilstedeværelse og særpreg. Hvor det meste er ivaretatt på en måte som gjør Me And You til en overraskende utsøkt debut.

Cerrato åpner albumet knallsterkt med førstesingelen Don’t Hide Your Face. Maria Cerratos stemme er behagelig og slagkraftig på en og samme tid. Broder Luis Cerrato utfyller henne på ypperlig vis, og sammen skaper de magi på et vis som ikke har vært tandert siden indielabelen 4ADs glansdager på åttitallet med band som Cocteau Twins og This Mortal Coil i spissen.

Clumsy er ikke mindre delikat, men bæres av et mer moderat lydbilde. Her stiller plutselig band som Cowboy Junkies og Ai Phoenix opp i referanseminnet. Og godfølelsen forblir, for Cerrato taper ikke terreng videre utover i Me And You. Det ene snikende høydepunktet avløser det neste, og er en vellykket formel som gruppen ivaretar hele albumet gjennom.

Som nevnt er det stemmene til søskenparet Cerrato, og måten de utfyller hverandre på, som er selve bærebjelken i kvartettens behagelige og noe sørgmodige musikalske uttrykk. Både produksjons- og arrangementsmessig kunne nok albumet like gjerne ha sett dagens lys i 1980 istedet for i dag, og det lukter av den grunn retro lang vei. Men retro kan være så mangt, og er ikke nødvendigvis et negativt ladet ord.

Cerrato skal nok heller ikke beskyldes for å finne opp kruttet på nytt. Men det de serverer gjennom denne flotte debutplaten vitner i stor grad om respekt for en sjanger som var. På den måten videreutvikler- og formidler bandet gammel musikk på en ny og overbevisende måte. Som bør være til glede både for nostalgikere som vokste opp med ekte indie- og synthpop på åttitallet som for yngre lyttere fra dagens oppvoksende generasjon.

NB! I salg fra mandag 29. september! Releasekonsert på Gloria Flames i Oslo, onsdag 1. oktober!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.