Legend In My Own Mind – Fin debut fra phillyveteran

Legend In My Own Mind – Fin debut fra phillyveteran

Philadelphia MC-en Maylay Sparks er på ingen måte noen smågutt i hip hop-sammenheng. Han var tidligere med i gruppen Rahsheed&Illadvised og har ellers jobbet med størrelser som The Roots, Dilated Peoples og funkguden Georg Clinton. Bare for å nevne noen få av hans flinke venner kan man trekke frem. Men trass i all rutinen, er dette faktisk å regne som hans debutalbum som soloartist.

Og det er blitt en bra debut dette her. Maylay Sparks har, sammen med DJ Whiteshadow, rasket sammen en bra mengde vasse undergrunnspoeter. Dette inkluderer kompetente figurer som Malik B fra forannevnte The Roots, Last Empror og den ekstremt kyndige DJ Noize fra Danmark. Sistnevnte har produsert låta Away, Far Gone på en – som seg hør og bør – særdeles overbevisende måte .

Alle disse ikonene gjør en bra innsats, og med flere solide bangers i låtmaterialet gjør dette også seg godt på headsettet. Skiva er jevnt over godt produsert, og Sparks viser gang på gang at han har åpnet opp sin mikrofon før. Han har en tett, småsinna approach på mikken. En egenskap som tilfører brorparten av låtene en passende porsjon ”bad ass”-holdning.

Når man er satt til å representere den stolte musikkscenen i Philadelphia, har man jo også ett og annet å svare for. Om han kanskje ikke gjør en like grundig debutjobb som Baby Blak, så kan vi i alle fall si oss fornøyde med det meste av det som presenters her.

Ta deg gjerne tid til å prøve ut den gode singellåta Shakedown, og DJ’s. To spor som sammen med den nye versjonen av Silje Neergards Be Still My Heart, her kortet ned til My Heart, opprettholder et fint nivå.

Problemet med utgivelsen, om vi skal sette fingeren på noe, er at helheten kanskje ikke er så altfor godt ivaretatt hele plata gjennom. Skiva ender opp med et knippe veldig bra spor, men den inneholder også låter som virker retningsløse. Da tenkes det spesielt på produksjonssiden av innslagene Things We Share og Fakes, som begge har fått et i overkant slapt lydbilde.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.