Storm – Nova er det nok!

Storm – Nova er det nok!

Det er vanskelig å benekte at Heather Nova har et visst talent. Det er også vanskelig å motstride at damen faktisk også har laget noen riktig fine album. Problemet er bare at på sitt femte studioalbum tråkker hun så til de grader i opptråkkete spor, og gjentar sitt følsomme, vare poputtrykk til det irriterende.

Tidligere har hun i det minste hatt en del virkelig gode låter å by på. Som for eksempel gjennombruddslåta Walk This World fra Oyster (1994). Og på livealbumet Wonderlust viste hun også eksempler på at hun faktisk kan heve stemmen over den enerverende hviskesyngingen hun har lagt seg til på sine studioutgivelser.

Det er mulig at jeg behandler Heather Nova litt urettferdig denne gangen. Jeg har tidligere hatt en viss sans for henne, men man må kunne kreve at en såpass etablert artist er villig til å utvikle uttrykket sitt en smule fra album til album. Når i tillegg formkurven hva låtskriving angår viser en klart synkende tendens, ser jeg ingen grunn til å legge fingrene mellom.

Men OK; det er selvsagt ikke helt beksvart dette her. Det er godt håndverk og alt det der. Problemet er bare at det finnes ingen rasjonell grunn til å legge penger på disken for et album med en artist som både har stagnert kunstnerisk og mangler en den minste lille vilje til å fornye seg. Og hvis jeg blir nødt til å høre en plate til der Heathers stemme ”liksomsprekker” for hver strofe hun synger, er jeg redd jag går fra forstanden.

Jo da Heather, vi har skjønt at du er følsom nå. Du trenger absolutt ikke dytte det i oss med teskje.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.