North – Velegnet for høstlige innesysler

North – Velegnet for høstlige innesysler

Stemningene og de lyriske bildene er til dels en videreføring av Elvis Costellos samarbeid med legendelåtskriveren Burt Bacharach på den aldeles glimrende Painted From Memory. Og det er absolutt ikke noe dårlig utgangspunkt.

Melodiene er stramt arrangert og nesten fri for gitarer. Istedet blir sangene vart pakket inn av Steve Nieves piano, en blåserrekke bestående av blant andre Lew Soloff, en rytmeseksjon hentet fra jazzverden med blant andre Peter Erskine fra Weather Report, og på Still, et av albumets mange høydepunkt, er Costello gjenforent med sine gamle samarbeidspartnere i Brodsky Quartet.

I tillegg til Still, er When It Sings og I’m In The Mood Again klare høydepunkter på en plate som er god, men som ellers lider litt under å være litt for lite variert i de musikalske uttrykkene.

Men det hele låter vakkert, og dette er på mange måter et album for mange høstlige innesysler. Men resultatet kan også bli for lavmælt og tilbakelent til tider. Enkelte av sangene kan virke stillestående og mangle fremdrift. Et savn fra den gangen da Elvis Costello var sint og opprørsk fremtrer av og til i kulissene til denne anmelder.

Men bevares, North er likevel en plate man lett kan bli glad i. Dette er i det hele tatt et godt gjennomført album.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.