Hjemmefra – Stødig Sigvart

Hjemmefra – Stødig Sigvart

Hjemmefra er Sigvart Dagslands tolvte album. Som tidligere fremstår han også på denne utgivelsen som en typisk norsk kvalitetsmusiker; både er flink og forutsigbar. I positiv forstand.

Like fullt har mange av sangene hans en tendens til å stå tilbake som bautaer som mange nordmenn bygger opp et eller annet tett forhold til. I likhet med en artist som eksempelvis Bjørn Eidsvåg, er også denne stavangerkaren en folkekjær og anerkjent musiker med teft for å treffe spikeren på hodet gjennom sin musikk.

Hjemmefra er sånn sett intet unntak fra mannens mange tidligere bragder. Sanger som Hjemmefra, Nå Står Tiden Stille, Stjerneskudd, Den Ensomme Veien og Gamle Minner, vitner alle om Dagslands språkmessige treffsikkerhet. Han berører allmenne temaer som inkluderer ensomhet, kjærlighet og den stadige søken etter meningen med livet. Og gjennom disse fine melodilinjene er det fullt forståelig at budskapet potensielt – og fortjent – sett lett vil kunne nå ut til de store massene.

Bidragene Hold Meg Som Du Gjørr og avslutningssporet Fallet, er videre begge gode indikasjoner på Sigvart Dagsland når han er på sitt aller beste. Tekstene her, som med de overnevnte låtene, er alle forfattet med en distanse som gir luft og rom rundt dem. Mannen gir også denne gangen tilsynelatende relativt mye av seg selv og sin livskunnskap. Til en mottaker som bør være bevisst det han eller hun får.

Låtene er altså minst like stødige melodisk sett som de er det rent tekstmessig. Det er likevel vanskelig å overse begreper som «voksenpop» i dette selskapet. Hvilket ikke alltid trenger å være et negativt ladet ord. Det som gjør Sigvart Dagsland og Hjemmefra mer interessant i så måte, er den kvaliteten han her med stadig stødigere hånd bærer frem. Her godt hjulpet av produsent og medmusikant Gulleiv Wee (The September When).

Oppsummert er Hjemmefra atter en stødig og god utgivelse signert Sigvart Dagsland. Albumet føyer seg pent inn i rekken av mannens etter hvert mange vellykkede produksjoner. Og som nettopp derfor bør kunne bli en sikker vinner på det allmenne platemarkedet denne vinteren.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.