Casually Dressed & Deep In Conversation – Ensformig indiepunk

Casually Dressed & Deep In Conversation – Ensformig indiepunk

Funeral For A Friends debutskive Casually Dressed & Deep In Conversation er å finne innenfor samme musikksjanger som Jimmy Eat World og Boy Sets Fire er blitt kjente for. Altså en blanding av rock- og emopunk med enkelte aggressive hardcoreinnfall her og der.

Det har vært veldig mye oppstyr rundt walisiske Funeral For A Friend i den britiske rockpressen. De har blant annet blitt belønnet med uttalelser som «Hottest new band on the planet» av Kerrang. Og så skal de på turne med Iron Maiden. Lever de så opp til forventningene?

Sjangeren som Funeral For A Friend representerer har ofte som mål å treffe umiddelbart. Virkemidlene, repeterende energiske gitarriff over en vekslende aggressiv tromming, toppet med en intens angstfylt vokal som eksploderer i et uimotståelige refreng. Casually Dressed & Deep In Conversation er ikke noe unntak, alle kjennetegnene er på plass, oppskriften følges slavisk, gang på gang skal det vise seg.

Rookie Of The Year åpner ballet på et akseptabelt vis. Ikke veldig orginalt, selvfølgelig, men helt OK altså. Så kommer den veldige nedturen: Når plata er gjennomspilt vel førti minutter senere, sitter i alle fall denne anmelder igjen med følelsen av at repeatfunksjonen har stått på, og spør seg selv: Var dette den samme melodien tolv ganger, eller bare føltes det sånn?

For låtene på albumet føles faktisk helt like – hele veien fra start til mål. Og sånt blir selvfølgelig ulidelig kjedelig i lengden. Interessen forsvinner fullstendig og det er umulig å trekke fram enkelte låter som særs gode eller særs dårlige da de vanskelig kan skilles fra hverandre.

Casually Dressed & Deep In Conversation er i tillegg produsert på en kvalmende glatt og overpolert måte som gir en ubehagelig følelse av at dette kommer til å selge i bøtter og spann og vil bli å finne på toppen av de såkalte indielistene. Det låter ikke det spor britisk, men heller som veldig, veldig glossy amerikansk ”indiepunk”.

Jeg hadde håpet at Funeral For A Friend skulle by på noe mer enn dette, men den gang ei. Casually Dressed & Deep In Conversation vil dog helt sikkert nå fram til ukritiske fjortiser på rullebrett, dessverre.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.