Invidia – Voksen Ribozyme

Invidia – Voksen Ribozyme

Ribozyme opererer i et lydlandskap mange andre band ville gått seg fullstendig bort i. Grungeflørten og Seigmen-inspirasjonen fra (Zilch) er mer eller mindre forsvunnet, og materialet er blitt mye mer komplisert. Kanskje litt for komplisert for det store publikum, men Invidia vil garantert sørge for en stigende fanskare for askøyværingene.

På dystert, men elegant vis klarer bandet å male lydbilder i gate med Tool og A Perfect Circle, noe som kommer spesielt godt frem på tittelsporet, som også er første single ut fra dette albumet.

Det bør nevnes at Invidia er et album som krever relativt lang modningstid i CD-spilleren. Ribozyme stiller også høye konsentrasjonskrav til lytteren, for dette er så langt bort fra easy listening som det er mulig å komme.

Heldigvis har man valgt å ta med Reason, som også ble sluppet på splitt EP-en Twintracks sammen med Clown for en tid tilbake. Låten står fortsatt som bandets suverent beste prestasjon, selv om den i seg selv ikke er helt representativ for resten av materialet som er inkludert på Invidia.

Dette har blitt et svært overbevisende album, som også garantert også vil høres ålreit ut fra en scene.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.