Instant 0 In The Universe – Fortsatt smartest

Instant 0 In The Universe – Fortsatt smartest

Stereolab har vel fortsatt tilgode å komme med en uinteressant utgivelse. Selv om gruppens beste album kanskje fortsatt er Emperor Tomato Ketchup fra 1996, så blir deres nye krumspring aldri kjedelig.

På denne tjuetre minutter lange EP-en sveiper de innom det meste. Alt fra casiodrevet pop, via lettpsykedeliske sekstitallsvibber til jazzet lo-fi-elektronika. Hvis ikke gruppen hadde hatt en slik kontroll på det de driver med, kunne ting som dette blitt en rørete opplevelse. Men det er akkurat kontrollen, sammen med en utrettelig målrettet oppbygging av låtene, som gjør Stereolab til de heltene de er.

Slik undertegnede ser det er Stereolab et bemerkelseverdig godt helhetsband. Mange grupper ville falt for fristelsen å slippe en EP der det kanskje bare er to bra spor, og være godt fornøyd med det.

Dette musikerkollektivet klarer på sin side å skape en flyt i løpet av bare de tjue minuttene dette varer. Alle de fem bidragene på denne utgivelsen er like gode som de er viktige for at helheten er godt ivaretatt her.

Instant 0 In The Universe er en smaksprøve på langspilleren Margerine Eclipse som har termin i januar 2004. Det er fortsatt en stund frem i tid, så en investering i denne EP-en for å korte ned ventetiden, er nok ingen dum ide.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.