Further Down The Old Plank Road – Mer country fra Irland

Further Down The Old Plank Road – Mer country fra Irland

Som tittelen forteller, er dette en oppfølger til fjorårets Down The Old Plank Road, men bandet gjorde et liknende prosjekt allerede i 1992 da de ga ut albumet Another Country. Nå er selvsagt slektskapet mellom den irske folkemusikken og den amerikanske countrymusikken så nært at det er naturlig å blande disse stilartene.

Låtmaterialet består kun av tradisjonelle folketoner, noen fra Irland, noen fra USA, og andre igjen som finnes i noe ulike versjoner i begge lands musikktradisjon. Gjesteartistene er for en stor del de samme som på fjortårets utgivelse, og de som utmerker seg er først og fremst Emmylou Harris som synger den vakre irske balladen Lambs In The Greenfield, Joe Ely med The Moonshiner / I’m A Rambler og Tim O’Brian med Shady Grove

For øvrig er det de mer tradisjonelle irske numrene der The Chieftains selv får dominere lydbildet som fungerer best, som for eksempel Rosc Catha Na Mumhain / Arkansas Traveller / The Wild Irishman (med Jerry Douglas) og The Squid Jiggin’ Ground / Larry O’Gaff (med Nitty Gritty Dirt Band.

Further Down The Old Plank Road er blitt en vellykket utgivelse, selv om den ikke tilhører det aller ypperste The Chieftains har gitt ut. Den som har sans for bandets tradisjonelle irske lydbilde vil finne mye å glede seg over her, samt mange sterke gjesteopptredener fra amerikanske gjesteartister.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.