Underworld – Music From The Motion Picture – Mørkt og stemningsfullt

Underworld – Music From The Motion Picture – Mørkt og stemningsfullt

Et stjernelag av artister har bidratt på dette albumet som hovedsakelig virker å være regissert av medlemmene i supergruppen A Perfect Circle. Richard Patrick (Filter), Wes Borland (ex-Limp Bizkit), Lisa Germano, The Icarus Line og David Bowie er bare noen av de mange som lånt ferdighetene sine bort til dette soundtracket.

Her finnes mange interessant samarbeid. Særlig bra er David Bowies bidrag Bring Me The Disco King, her backes han opp av vokalmaestro Maynard James Keenan og John Fruciante i en mesterlig mørk discoballade.

Andre bra låter som må trekkes fram er både Puscifers (også her bidrar Keenan) REV 22:00 og Millas (Jovovich) Rocket Collecting. Samt A Perfect Circle med Weak And Powerless.

Men som så ofte før på denne typen soundtrack finnes spriker det i kvaliteten og en del spor blir svake, et av disse er Page Hamiltons Throwing Punches, typisk lavkvalitets nu-metal. Og remiksen av A Perfect Circles Judith er en fadese. Tenk å ødelegge den flotte orginalen på en sånn forferdelig måte.

Nine Inch Nails-bassist/keyboardist Danny Lohner har i tillegg komponert filmscoren, som her er representert under artistnavnet Renholder. Nå og da kommer filmteamet inn som små mellomspill som varmer opp til neste sang. Et trekk som for øvrig fungerer helt fint.

Låtmaterialet er satt sammen på en intelligent måte, selv om sangene er av forskjellige stilarter så passer de sammen på grunn av det overhengende mørket som er å finne på hver eneste en av dem. Dessverre er litt for mange av dem uinteressante og trekker helhetsinntrykket ned.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.