03 EP – Morsomme demovinnere

03 EP – Morsomme demovinnere

SuperJupiter tar seg ikke bryet med å pakke inn låtene sine i vanskelige omgivelser. Det virker snarere som om de er mer opptatt av å lage lett, fengende og nærmest simpel elektropop. Hvilket for øvrig bør kunne fungere ypperlig på radio.

Gruppen vant en demokonkurranse på NRK P1 våren 2003. Det under den argumentasjonen at disse musikerne er i besittelse av et lydbilde som fremhever dem positivt i forhold til hopen av andre mer anonyme popband.

Undertegnede kan si seg helt enig påstanden. Bidragene Got To Get Some og Donkey Kong bør eksempelvis begge fremheves som festlige innsag i hverdagen. Melodiene vasser til knærne i åttitallslyder, noe gruppen ser ut til trives med. Låtene er videre ubehagelig catchy bygget opp, og brenner seg derfor fast i hodet i tilnærmet ekspressfart.

Låtene som samlet utgjør 03 EPvil neppe komme til å beslaglegge mange paragrafene i verdens musikkhistorie når den en gang skal gjøres opp. Men dette er likefullt materiale som fungerer mer enn bra nok i mindre doser.

Men blir det for mye av dette (iallfall over for lang tid), er faren overhengende for at lytteren går fryktelig lei. Altså; kul tanke og bra konsept, men akkurat denne utgivelsen har trolig – og mest sannsynlig – en heller begrenset levedyktighet.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.