IV – Hederlig soulgjensyn

IV – Hederlig soulgjensyn

Seal Henry Samuel, alias Seal, var nittitallets store soulkonge. Nå har han flyttet tilbake til London, etter å ha bodd i Los Angeles i tolv år. Her har han gjenopptatt samarbeidet med produsent Trevor Horn (Pet Shop Boys, ABC, Yes, Frankie Goes To Hollywood). De to sto bak praktfulle Kiss From A Rose, som ble brukt som filmmusikken til Batman Forever. Før IV ble påbegynt, satt Seal med hele 75 nye sanger i fanget. Disse er blitt slanket ned til tretten spor, samtlige av respektabel kvalitet.

Get It Together er en viderekommen låt med funky elementer, som på sin måte symboliserer Seal anno 2003. Love’s Divine og Lonliest Star når nesten klassikeren Kiss From A Rose opp til knærne. Til dette albumet er det også blåst nytt liv i My Vision. Denne gang uten Jakatta. Den verste dunkingen er borte, og låta føyer seg pent og pyntelig inn i et lekende og velsmurt helhetsinntrykk. Heavenly er veldig karakteristisk for Seal. En tiltrekkende låt som kan virke litt avsidesliggende, men som likevel står som et av høydepunktene på skiva. Tinsel Town er også vel verdt en lytt.

Det virker som Seal er på riktig spor. Han har så smått videreutviklet seg i uttrykket. Her er soul blandet med blant annet funk, discobeats og reggae. Lydbildet er da følgelig varierende, men Seals stemme får alltid ligge i førersetet. Heldigvis.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.