Tafler Julen Inn – Glimrende julemusikk

Tafler Julen Inn – Glimrende julemusikk

Kniv & Taffel har vandret rundt på bergenske utesteder det siste året, og har dannet bakteppet til Natalie Nordnes ferd mot stjernene. På Tafler Julen Inn har de samlet sammen seks klassiske amerikanske julelåter og ikledd dem sin særegne musikalske blanding av swingjazz og sigøynermusikk.

Egil Skogseths Kniv & Taffel SwingJazzOrkester består av Mads Falck Berven (gitar), David Chelsom Vogt (fiolin), Karl Wallevik (gitar) Kåre Opheim (Trommer) og Kristoffer Chelsom Vogt (kontrabass).

Sett i lys av all den tradisjonelle julemusikken som slippes i disse juletider er Tafler Julen Inn en behagelig avveksling. Selv om musikkstilen ikke er av det moderne slaget, klarer Kniv & Taffel å gi låtene en sprek innpakning, som både er innbydende og spennende.

Siden dette ikke er mer enn seks låter som totalt passerer 22 minutters spilletid, kan nok ikke dette kalles en langspiller. Det er en såpass utradisjonell juleplate, at den kunne med fordel vært lenger. Å nyte feite julemåltider med denne i bakgrunnen kan anbefales på det varmeste. Så inntil Kniv & Taffel finner på å lage en langspiller med denne type musikk er det best å sette spilleren på repeat, så slipper du å reise deg midt under middagen.

Kniv & Taffel klarer her fint å beholde stemningen i julemusikken, samtidig som de viser en god spilleglede, og slår til med gode arrangementer innimellom kompene. Så sett deg tilbake og nyt up-tempo versjonen av White Christmas, energiske Rudolf The Rednosed Reindeer, eller bare slapp av med rolige When You Wish Upon A Star. Så det er ikke noe å lure på, trenger du en juleCD så er det denne du trenger.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.