Twinemen – Nedtur for morfingjengen

Twinemen – Nedtur for morfingjengen

Morphine gikk i graven sammen med Mark Sandman, som døde av hjerteinfarkt på scenen under en konsert i Roma sommeren 1999. Etter en stund slo de gamle bandkameratene Billy Conway og Dana Colley sine slanter sammen med singer/songwriter Laurie Sargent, og dannet bandet Twinemen,

Åpningslåta Spinner kunne blitt med på et hvilket som helst av gamlegruppens album. Låta har den samme tilbakelente, frekke seksualiteten som til tider gjorde Morphine uimotståelige. Den lekende saksofonen til Colley holdes så vidt i tømmer av en eggende rytmisk gitar. Det eneste som mangler er stemmen til Sandman selv, og her er akilleshælen til Twinemen ubarmhjertig blottet. Tenk deg R.E.M. uten Michael Stipe. Nirvana uten Kurt Cobain. White Stripes uten Jack White.

Twinemen gjør det heller ikke bedre for seg selv ved å erstatte Sandmans svettende, sexye tilstedeværelse med noen forholdsvis flate vokalprestasjoner av Sargent. Noe bedre går det på duettene med Colley. Sistnevntes grove, dog endimensjonale røst tilfører låter som Golden Hour og Learn To Fly en viss autoritet, der Sargents Ani DiFranco-lignende stemme blir for lett.

Platen reddes av anstendige låter og kompetent håndverk, og fungerer med sine dvelende kvaliteter best i dempet belysning og med cognac i glasset. Noen klassiker blir den dessverre aldri.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.