Beatles, Blur og RIAA

Record Industry of America (RIAA) har i høst rutinemessig fått på pukkelen for sine søksmål mot alt fra bestemødre til 12-åringer for fildeling på internett. Like før jul fikk interesseorgansiasjonen en ny smekk, denne gangen fra en føderal appelldomstol i USA. Domstolen har slått fast at RIAA ikke kan tvinge nettleverandører til å oppgi identiteten til fildelere. Hittil i år har RIAA gått til sak mot fire hundre fildelere i USA som har lastet ned musikk fra Kazaa og lignende nettverk. Kjennelsen er et nederlag for Bradley A. Buckles, som tidligere i desember sluttet i Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives for å lede RIAAs kamp mot de såkalte musikkpiratene.

Fotograf: paulmccartney.comAvviser hemmelig Beatles-comeback
Talsmannen til The Beatles avviser at gruppen spilte inn musikk sammen i 1976. En innspilling som angivelig inneholder fem låter som John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr og George Harrison spilte inn på Davlen Sound Studios i Los Angeles, ble nylig lagt ut for salg på internettauksjonen momentsintime.com. Studioeier Len Kovner avfeier det hele som en popvandrehistorie. Riktignok har de fire britene hver for seg spilt inn musikk i studioet, men aldri sammen. Nettauksjonen hevder på sin side at Kovner lyver fordi han er redd for McCartney.

Dropper bandet, beholder navnet
Etter noen års stillhet på platefronten, er det duket for nytt Divine Comedy-album i mars 2004. Vokalist og låtskriver Neil Hannon splittet opp bandet i fjor høst, og siden den gang har han jobbet med den nye platen. Etter mye frem og tilbake valgte Hannon også å beholde bandnavnet, blant annet fordi «Neil Hannon er et drittnavn for en popartist,» ifølge den offisielle hjemmesiden. Albumet, som har fått det passende navnet Absent Friends, er produsert av Hannon og Joby Talbot.

Ikke første band på Mars
Etter planen skulle den britiske gruppen Blur smykke seg med den uvanlige utmerkelsen «First Band On Mars» like over jul, men nå blir dette kanskje ikke noe av. En nitoners melodi skrevet av Blur ble med romsonden Beagle 2 til Mars, og skulle etter planen spilles etter landing på den røde planeten. Flere dager etter landingen har moderskipet fremdeles ikke plukket opp søt musikk fra Mars, og en av teoriene går ut på at sonden knuste da den landet. Blur har vært engasjert i Beagle-prosjektet siden 1999. Mars-melodien, som passende nok heter Beagle 2, er tidligere sluppet som B-side til singelen No Distance Left To Run.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.