Circles – Mer fra onkels familie

Circles – Mer fra onkels familie

Multiinstrumentalist John Stirratt er mest kjent som bassist i genierklærte Wilco. Han ble med Jeff Tweedy til Wilco da no depression-grunnleggerne Uncle Tupelo kollapset på midten av 90-tallet, og er det eneste originale bandmedlemmet som ennå ikke er byttet ut av nevnte Tweedy.

Stirratt, som også har stått bak bandene The Hilltops og The Gimmecaps, startet The Autumn Defence sammen med Pat Sansone rundt årtusenskiftet, og ga ut Green Hour i 2001. Temaet til dette noe umodne, men behagelige albumet går igjen også på Circles. Vi nevner i fleng Beach Boys, Love, Steely Dan og The Byrds.

The Sun In California er et stykke dvelende, halvpolert sørstatspop, som sender små nikk i retning nyere Lambchop og Calexico. Why I’m Like This bærer tydelige Steely Dan-influenser med synlig stolthet. Platens høydepunkt, Some Kind Of Fool, får oss til å tenke på et annet Wilco-skudd, nemlig Minus 5. Det er få som kombinerer lat sørstatssjarm og lekre pophooks på en like overbevisende distré måte.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.