Den Siste Baronen EP – bob hunds arvinger?

Den Siste Baronen EP – bob hunds arvinger?

Den Siste Baronen er en kvintett med base Sverige, nærmere bestemt i Linköping. De har eksistert siden høsten 2002, og har tydelige musikalske røtter i surfrock, psykedelia og bob hund.

I løpet av det snaue kvarteret denne EPen holder på viser gruppen frem et merkverdig potensial. Låtene, som i all hovedsak er instrumentalbidrag, byr av og til på noen bortimot uimotståelige melodipartier. Det høres frisk ut, samtidig som de ikke kommer på kant med sjangrene de har hentet inspirasjon fra.

Temaene er faktisk voldsomt fengende, og ender opp med å bli melodier man tar seg selv i å nynne på. bob hund og Doktor Kosmos har prentet inn sine hyggelige melodier i utallige hjernebarker her hjemme, og det skulle ikke forundre undertegnede om denne gruppen med tid og stunder får til noe lignende. På det melodiøse planet har de i alle fall noe av det samme potensialet som disse gruppene.

Ettersom dette er en egenprodusert EP, er den største forskjellen fra de forannevnte gruppene innspillingsutstyret som er til rådighet. De slipper at vokalen blir så spinkel som tilfellet her er med Den Siste Baronen. Vokalen drukner nesten i lydbildet, og totalt ville dette vært best om det ikke var noen vokal i det hele tatt.

For melodiene er helt topp som de er, og det er et upåklagelig groove over dem. Men en ikke finjustert vokal gjør at de må hjem å øve litt mer. Lykkes de med det, kan dette bli et meget spennende band å følge med fremover.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.