Married To The Game – Etter gammel gangsteroppskirft

Married To The Game – Etter gammel gangsteroppskirft

Too $hort, eller Todd Shaw som det står i passet hans, er en av de virkelig store hip hop-hodene som ikke har måttet bite i gresset for kuler og krutt. Han har tvert i mot levert gangsterrapskiver siden 1985, og innkassert en rekke av gull og platina utmerkelser for stort platesalg.

Så det er med andre ord en levende legende som står bak denne platen. Riktig nok har han ”lagt opp” to ganger før, og trukket seg tilbake for en stund. Men har altså kommet tilbake og gjort nye ting i studio, senest What’s My Favorite Word? fra 2002. Men å kalle dette nye, friske pust på hip hop-flammen er å ta hardt i. Dette ettersom Too $hort forsetter i nøyaktig samme bane som gjorde han til griserik pimp i første omgang.

Vi får litt over en time med god gammeldags G-funk, som er mer hyggelig enn det er interessant. Gangsterrap ikke akkurat så hot som det en gang var på nittitallet, men det er like fullt rett så tøft å høre på. I alle fall for en relativt uskyldig kid som undertegnende, er det fortsatt kult å høre «ordentlige» gangstere prate rett fra leveren om ting som opptar dem.

I Too $horts tilfelle er sex, vold og bling bling å regne blant yndlingstemaene. Og sammen med gangstervenner som Jagged Edge, The Eastside Boyz og N.O.R.E smører han tykt på, og etterlater ingen tvil om at han er en gangster og en pimp om hverandre.

Låter som Married To The Game, Shake That Monkey og den aldeles herlige old-skool låta Burn Rubber er bidrag som er verdt å prøve ut. Det er altså på ingen måte noen revolusjonerende over denne platen. Men den duger meget vel til en liten tur nedom Memory Lane.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.