The dZihan & Kamien Orchestra – Live In Vienna – En unødvendig liveplate

The dZihan & Kamien Orchestra – Live In Vienna – En unødvendig liveplate

At det er vanskelig å lage liveplater er hevet over enhver tvil. Konserten som skal skildres kan ha vært av historisk kaliber, og noe alle som var tilstede skryter uhemmet av når de kommer hjem. Men når den utrolige konserten innskrenkes til et cd- eller plateformat, faller ofte ting fra hverandre.

Det vil si at enten så har de klart å fange intensiteten som var tilstede live, eller så har de ikke det. Og resultatet på The dZihan & Kamien Orchestra – Live In Vienna, er mest av det siste.

Man skjønner at det må ha vært en flott konsert for de som var der, og som fikk se et stort band i samspill med dZihan & Kamien sine platespillere. Men dessverre får ikke vi, som sitter under et pledd med kakaoen vår, den samme ”innputten”. Det er fin musikk, men den kommer ikke helt til sin rett uten noe mer visuelt å forholde seg til en et sparsom bilde i coveret.

Man klarer på en måte ikke å leve seg inn i publikums gjentatte jubelbrus og hurrarop. Det blir rett og slett ikke mer enn bra chill-out musikk, som man egentlig får like mye ut av å høre på i studioutgaven. Men en dårlig plate er det så definitivt ikke, bare en smule unødvendig.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.