Scroll To Top

Organized Music – Fair fra Square

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Etter tre egenproduserte ep-er ble Organized Music som er Squares første langspiller utgitt på Fucking North Pole Records i Tromsø i februar i fjor. Det hører til sjeldenehetene at svenske artister gir ut platene sine i Norge, men skandinavisk samarbeid er ofte av det gode, og dette er nok et eksempel på det.

Det tar litt tid før bandets friske blanding av pønk og ska legger sin hånd over lytteren, men etter noen ekstra runder i spilleren, sitter den. Låtene begynner å sette seg fast i sinnet, den bråkete vokalen og den nærmest progrockaktige tendensen til å forandre taktarter bergtar lytterens indre og fører til en viss henrykkelse i kropp og sjel.

Men når det er sagt: Square lager ikke akkurat låter for historiebøkene. Sangene har en tendens til å bli litt like hverandre, og selv om det går mye på entusiasme her er ikke det nok til at man går fullstendig av hengslene over hva Square er i stand til. Hadde alle låtene vært like bra som The Father Starting Riot Song hadde karakteren blitt enda høyere.

Heldigvis har man i produksjonen maktet å få skviset ut saften som utvilsomt bor i bandet. Det spruter bokstavelig talt av vokalist Martin Augustini når han freser ut strofer til tonene fra de gladsinte seks andre medlemmene av bandet. De spiller som guder og Organized Music er heldigvis kommet i stand på en måte som viser bandet fra sin beste side – derfor min entusiasme og velvilje.

Jeg tør ikke tenke på hvor bra dette kan låte live. Jo, jeg tør jo det, og det er en vakker tanke.

Om skribenten

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

kommentarer