Wonderbra! – Morsomme sleivspark

Wonderbra! – Morsomme sleivspark

Appleton & Treu er en duo bestående av Jon Appleton og Künstler Treu. De har hatt relativt forskjellige innfallsvinkler til sine uttrykk innen musikken. Appleton har studert, og senere undervist i, musikk ved respektable universiteter i Amerika. Dette ved siden av å ha jobbet sammen med storheter som den nå avdøde Don Cherry (gammel jazzinnovatør). Tyskeren Treu har slått seg opp, først og fremst takket være sin fortid i den eksperimentelle elektronikagruppen Dauerfisch, og senere gjennom den finurlige soloplaten; My Sketchbook of Whac fra 2001.

Wonderbra! er en plate noe utenom det vanlige, og er med det ikke lett å sette i noen bås. Til det er uttrykket duoen her har funnet frem til både for smalt og for stort, på en og samme gang.

Det vil si at den favner bredt, og prøver på et snedig vis å få kreative sidesprang til å passe inn sammen med de streiteste låtene. Man får med andre ord en lett blanding av kule låter som den lett melodiøse, men stramt basstyrte Camp Darthmouth, og dypdykk ned i den obskure kjeller med bidrag som Screen Test.

En låt som kretser rundt elektronisk flimmer, innslag av lag med krasse trommemaskiner, haltende scratching, og en bråte snåle lyder. Ikke så rent lite sært, men også på den måten spennende ettersom man ikke alltid klarer å se hva som foregår i låtene.

Det krever med andre litt innsats for å komme dus med denne platen. Den snirkler seg rundt uttrykksgrøten, og nekter plent å finne seg selv i løpet av de drøye førti minuttene den varer.

Noen synes kanskje det blir for mye av det gode, og det er helt greit å mene. Undertegne er imidlertid helt klar i sin dom over denne utgivelsen; en elektronisk godbit som kan nytes lenge. Det være seg uansett hvor mye man skulle finne på å fråtse i den.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.