People Are Like Seasons – Praktfullt comeback

People Are Like Seasons – Praktfullt comeback

Til tross for betegnelsen ”sideprosjekt”, er People Are Like Seasons det tredje studioalbumet (det fjerde totalt, inkludert en liveplate) gitt ut under Sophia-navnet. Bandbesetningen er ikke som sist, og heller ikke bandets uttrykk kan direkte sidestilles med Proper-Sheppards andre musikalske foretak.

People Are Like Seasons er – som tittelen kan antyde – en hybrid av en plate, som inneholder alt fra nedstrippet singer/songwriter-melankoli som befinner seg i gaten til Tom McRae og Damien Rice (satt i kledelig 4AD-drakt), via psykedelisk elektroinspirerte toner á la Radiohead et sted mellom OK Computer og Kid A, til svevende gitarbasert poprock med utgangspunkt i grenselandet mellom R.E.M. og The Beach Boys’ fengende nostalgipop.

Det verste med albumet er at det hele i utgangspunktet kan synes uoversiktlig og tilfeldig sammensatt. Det beste er at Sophia gjør alle eventuelle fordommer til skamme da resultatet av denne lapskausen av stilarter sett under ett fungerer uforskammet bra når det serveres på ett brett som her.

Oppsummert er albumet konstruert på en så utsøkt og tiltalende måte at det er umulig å nekte for at Sophia med dette står bak en av vinterens aller flotteste utgivelser. For de som kjenner til tidligere utgivelser, kan det tilføyes at People Are Like Seasons ikke er like nedstrippet i formen som før, men heller ikke like støyende som God Machine eller The May Queens var på sitt mest intense. Vi snakker snarere om en mellomting.

NB! Sophia gjør for øvrig en showcase som trio på Mono i Oslo førstkommende onsdag (21. januar). Her kan det lønne seg å kjøpe billett på forhånd, for da får du pengene tilbake når du kommer inn!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.