The Burning – Finnene angriper!

The Burning – Finnene angriper!

Bandet ble stiftet i 2000 og fikk allerede året etter innpass hos Nuclear Blast, et av verdens største heavy metal plateselskap. I 2002 kom deres selvtitulerte debut til gode kritikker, da selvsagt spesielt i Tyskland. Et land som aldri glemte kunstformen heavy metal selv etter at grungen eksploderte. Det er heller ikke vanskelig å skjønne at Thunderstone har truffet blink der nede. Deres grenseløse tributt til åttitalls heavy metal og power-metal sitter som et skudd. Ikke rart at de har blitt kalt det beste som har skjedd power metalen siden Hammerfall.

Så la oss glemme det vanvittig klisjéaktige navnet, det bakstreverske soundet og heller glede oss over at det går an å lage fantastisk fengende melodiøs metal også i 2004. Her er alt som hører til: passende høy flerstemt vokal, gitarsoloer, pompøse keyboardlinjer, gode melodier og et driv som Thunderstones forbilder fra tidlige tider ville ha anerkjent på et blunk. Bandet har kort og godt et veldig godt øre for sin egen musikk, og har evnene til å få frem sine egne ideer.

Originalt låter det så absolutt ikke, men håndverket er fordømt godt gjort. Låtene sitter med en gang, noe som både kan være et pluss eller et minus. Undertegnede satser likevel et par tiere på at de fleste av disse låtene holder mange nok gjennomkjøringer til at de får holdbarhetsstempel «langvarig».

Dessverre holder ikke alle sporene den samme standarden som f.eks. Until We Touch The Burning Sun, Spire og Break The Emotions, og spesielt mot slutten skorter det på de skikkelige gode øyeblikkene. Da går det rett og slett litt på tomgang. Men det er mer enn nok moro her til å kunne anbefale enhver fan av melodisk power metal et kjøp. Tja, hvem som helst med et fordomsfritt øre, faktisk.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.