Up For You & I – Tredje strake blinkskudd

Up For You & I – Tredje strake blinkskudd

Minor Majority fortsetter i all hovedsak å følge sin suksessformel med lavmælte melankolske poplåter. Likevel er ikke Up For You & I noen blåkopi av forgjengerne. Musikalsk er dette albumet noe mørkere og kanskje mindre tilgjengelig enn sist.

Her er for ingen oppløftende sanger med en mer positiv grunntone av typen Dancing In The Backyard (fra If I Told You, You Were Beautiful), men dette gjør ikke albumet som helhet dårligere. Snarere har Minor Majority kanskje med dette levert sitt beste og mest gjennomarbeidete produkt.

Besetningen har vokst fra det opprinnelige duoformatet til en fullverdig gruppe, og med en håndfull gjesteartister i tillegg har bandet et større register å spille på arrangementsmessig. Karen Jo Fields har tidligere hatt en fremtredende rolle på bandets utgivelser. Her er hun bare så vidt med på to av sangene, og da kun med svært forsiktige bidrag. Til gjengjeld bidrar Stine Kobbeltvedt fra Furia med vokal, blant annet på den Leonhard Cohen-aktige A Song For Nicole.

Tematikken på albumet er som alltid mindre vellykket kjærlighet. Som låtskriver har Pål Angelskår perfeksjonert seg som en melankoliens mester, både i tekst og melodi. Når så resten av bandet bidrar med så mye vellyd som her, blir resultatet bortimot fullkomment. Jevnheten er dette albumets store styrke, men sanger som She Gave Me Away, (In That) Premature Way og nevnte A Song For Nicole makter likevel å stå fram som høydepunkter.

Til tross for en viss suksess med sitt forrige album er Minor Majority fortsatt å regne som et smalt band. Dette tredje albumet mangler kanskje radiolåta som kunne løftet dem enda et hakk opp i bevisstheten hos de store lytterskarene, selv om Up For You & I er uten et eneste svakt øyeblikk. Men når historien skal gjøres opp, er det ikke mange norske grupper som kan konkurrere med nivået denne gjengen har holdt gjennom tre album på like mange år.

Up For You & I er klassikermateriale, og allerede en god kandidat til plasseringer høyt oppe blant årets norske plater.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.