C’mon Girls! – Frisk powerpop fra nord for polarsirkelen

C’mon Girls! – Frisk powerpop fra nord for polarsirkelen

Nordlendingenes første langspiller Every Other Sunday viste i høyeste grad at Badger er et powerpopband med potensiale. Langspilloppfølgeren C’mon Girls! er på mange måter et bedre og mer variert album.

Det låter fremdeles tett og tøft. Arrangementene er strammere og produksjonen mer gjennomført, akket være Lars Lien, som tidligere har jobbet med blant andre Motorpsycho og Askil Holm.

Låtkvaliteten er også jevnere, og i den fabelaktige singelen One Hit Wonders Of The World Unite bør bandet ha mulighet til å selge noen eksemplarer av dette albumet også.

Platen har for øvrig flere høydepunkter. Spesielt nevnes bør It’s A Glorious Day, Morristown, Inventory Day (som nesten er Teenage Fanclub!) og Supermarket Marianne. Sistnevnte er for øvrig en betimelig hyllest til damene på supermarkedet til tonene av ringlende tolvstrengere og la-la-koringer.

Avslutningslåten Barefoot / Laila’s Themes tilbakelente og behagelige lydbilde bør også fremheves. Roses skal ellers bruk av blåsere ha. Dette skaper litt liv å variasjon til de oppskriftsmessige (men gode) låtene.

Ankepunkter? Ja, det finnes noen. Håvard Stangnes vokal kan i lengden bli litt lite uttrykksfull, mens det noen ganger er blir litt for mye pop – og litt for lite power. Et lydbilde med noe hardere kanter – litt mer ”edge” – hadde vært å foretrekke.

Oppsummert inneholder C’mon Girls! altså heller lite av det som kan karakteriseres som nytt og grensesprengende. Albumet er likevel et friskt pust på den norske powerpophimmelen.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.