Here I Am – Isley Meets Bacharach – Elegant møte mellom legender

Here I Am – Isley Meets Bacharach – Elegant møte mellom legender

Burt Bacharachs meritter som låtskriver burde være kjent for de fleste. Med en katalog bestående av udødelige evergreens som The Look Of Love, Raindrops Keeps Falling On My Head, Close To You og Anyone Who Had A Heart, er det mildt sagt en imponerende rekke med klassikere og top ti-hits denne karen (ofte i spann med tekstforaftter Hal David) har bak seg.

En like imponerende rekke artister har gjort Bacharachs låter til sine egne. Det holder å nevne størrelser som Aretha Franklin, Dionne Warwick og The Carpenters for å underbygge den påstanden.

Ronald Isley er heller ingen smågutt. Som sanger i brødrebandet The Isley Brothers, skrev han og brødrene seg inn i musikkhistorien med slagere som Shout, Twist And Shout, That Lady og Summer Breeze. Møtet mellom disse to storhetene burde med andre ord by på en stor lytteropplevelse. Og i det store og hele er Here I Am – Isley Meets Bacharach blitt en varm og behagelig musikalsk erfaring.

Burt Bacaharachs låtmateriale og Ronald Isleys varme soulstemme står seg i all hovedsak godt til hverandre. Det hele er tilbakelent, stilsikkert og gjennomført til fingerspissene. Det musikalske er det lite eller ingenting å utsette på. For med musikere som Jim Cox, Neil Stubenhaus og den glimrende gitaristen Dean Parks som utøvere blir det sjelden det.

Men det hele står på samme tid i fare for å bli for elegant. Resultatet låter nemlig litt for profesjonelt og litt for pent til at undertegnede går fra konseptene og dykker ned i kjelleren for å hente opp de helt store superlativene.

Man vet hva man får fra Isley og Bacharach. Det elegante og i overkant pene musikalske uttrykket er selvsagt ikke overraskende, men likevel…

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.