Hete netter på Grønland i vinterkulden

Hete netter på Grønland i vinterkulden

Tidligere har de i dag mer etablerte Minor Majority, Jim Stärk, Sternklang, Number Seven Deli og Vidar Vang alle stilt opp og bydd publikum på gratis konsertopplevelser på Grønland Hotnights-arrangementer på tidligere stadier i karrierene sine.

Vinterutgaven av konseptet sparkes i gang allerede førstkommende tirsdag; 3. februar. Da blir det dobbeltkonsert med Atlantic Jack og Lukestar. Vinteren vil utvilsomt føles hakket varmere for forfrosne konsertgjengere med hete navn som de som beskrives under står på programmet. Eller for å sitere arrangørene: «En fin mulighet til å høre den beste musikken, og komme litt sent på jobb dagen etter…».

Fotograf: ZiggyLukestar
Medlemmene i dette bandet er fra Kjelsås og sammen serverer de frenetisk popmusikk med hardcorerøtter. Bandet var i fjor support for Amulet under deres Danger! Danger!-turne og har etter hvert bygget seg opp et godt liverykte. Lukestar, som har platekontrakt i Spania, er for øvrig også et aktuelt navn på by:Larm i Bergen om to uker. Etter at de har forlatt byen mellom de syv fjell planlegges en mer omfattende europaturne.

Panoramas anmelder meldte blant annet dette i forbindelse med EP-en Code: Distance, som kom i 2002: «Mekket sammen av fire talentfulle gutter som tidlig har funnet sitt lille særpreg, er håndverket på de fem låtene som er representert her, solid nok. Truls Heggeros tynne stemme er egenartet nok, og de freske frasparkene i både komp og gitarvreng holder godt nok til at man får fot. Det trøkker ordentlig når Lukestar trår hardt på pedalen».

Atlantic Jack
Kvartetten Atlantic Jack, hvis inspirasjonskilder veksler i alt fra Bruce Springsteen til The Mars Volta, gjorde seg blant annet bemerket under Slottsfjellfestivalen i Tønsberg i fjor sommer hvor de spilte sammen med JR Ewing. På scenen skal de etter hva kildene sier være hardtslående, fengende og litt skumle.

Thom Hell & The Love Connection
Allerede påfølgende tirsdag, 10. februar, dukker en av høstens mest omtalte debutanter opp på Grønland Hotnights. Thom Hell, som også – og i aller høyeste grad – er by:Larm-aktuell, stiller med sitt band The Love Connection. På scenen blir Thom backet opp av Frank Hammersland (Pogo Pops, Popium) og Vidar Ersfjord. I konsertsammenheng ryktes det at trekløveret er en konsertattraksjon av de sjeldne, noe vi ikke er i minste tvil om etter å ha tilbragt høsten og vinteren i selskap med den glitrende debut-EP-en Tremendous Sinner som labelen Chewin Pine slapp i fjor. Vår anmelder kalte platen «en helvetes flott debut» og belønnet utgivelsen med fem stjerner (eller platespillere som vi i Panorama bruker som målestokk, red.anm.). Thom Hell følger for øvrig opp debuten med en ny utgivelse allerede i februar.

Sweetheart
Samme kveld besøker også Sweetheart den rocka klubben på Grønland. Dette er et band som opererer med et karakteristisk lydbilde som er bygget på elementer av lapsteel, dobro og fele. Gruppen har med andre ord sine røtter trygt plantet i amerikansk countryrock-tradisjon, og skal ifølge arrangøre være i stand til å fremkalle assosiasjoner til band som Whiskeytown, The Flying Burrito Brothers og Eagles(!).

TellUsALie
Tirsdag 17. februar kommer TellUsALie for å varme opp og underholde publikum på Gloria Flames. Etter at bandet ga ut en selvtitulert EP i fjor har de blant annet blitt sammenlignet med R.E.M., Modern Lovers, Neil Young og Coldplay, for å gi en pekepinn på hvilket musikals territorium de opererer i. TellUsALie har ellers kjent konturen av suksess på kroppen ved at en av låtene fra debuten, Cold-Heartet Slob, har vært playlistet på Petre mens den ikke rent lite Fredrikstad-patriotiske videoen til låten har vært en gjenganger på Svisj på NRK2. Gruppen har som eneste band også tidligere spilt på Grønland Hotnights. De er rett og slett invitert tilbake fordi arrangørene synes de ”er så bra at de fotjener mer oppmerksomhet”. Så her gjelder det å vite sin besøkelsestid, folkens!

Kenneth Ishak
De som kjenner til det strålende indiebandet Beezewax vil lett dra kjensel på navnet Kenneth Ishak. Han er nemlig vanligvis frontfigur og låtskriver nettopp der. Men nylig debuterte han som soloartist med albumet Northern Exposure, som er gitt ut på brorens selskap Sellout Music. Panoramas mann på saken skriver blant annet dette om noen av låtene fra albumet: «The Last Fall er sterkt sjarmerende med en veldig iørefallende melodi. Kenneths karakteristiske bittersøte og snille stemme kler godt slike søtladne melodier. Samme kan for det meste også sies om We’re The Same, The Help, Twelve og How You Have Grown«.

Ildsjelene bak Grønland Hotnights hevder imidlertid at «Kenneth Ishak har klart å lire av seg årets kanskje beste norske plate så langt», og føyer til at: ”I forbindelse med releasekonserten som fant sted på Last Train leverte han en av de sterkeste forestillingene vi kan huske å ha sett av en norsk artist. Ishak har det lille ekstra som mange av hans singer/songwriter-kollegaer mangler: Nerve! Soul! Energi!. I tillegg skriver han noen av de fineste låtene på denne siden av Jim O’Rourke, Elliott Smith – eller Brian Wilson for den saks skyld.»

Bronco Busters
Når vi er inne på temaet releasekonsert, så er det nettopp det som er stikkordet for hva som skjer på Grønland Hotnights den siste tirsdagen i februar. Dagen før, mandag 23. februar, slipper Bronco Busters sitt andre album, Pulse Racing gjennom kred-labelen Big Dipper. Til tross for sin relativt unge alder har de tre jentene som skjuler seg bak bandnavnet allerede eksistert i ti år og gjort mer enn to hundre(!) konserter. Bandet beskrives som noe av det vasseste man kan oppleve på en norsk scene, noe medlemmene selv understreker slik: ”More fuzz, more bass, more power”. For uinnvidde kan det tilføyes at de på sin kommende langspiller låter som en blanding av Breeders, Kung Fu Girls og Lemonheads.

Det er med andre ord mye som taler for at tirsdagene fremover i alle fall ikke behøver å bli ukas kjedeligste dag. Følger du vår oppfordring, vil du med letthet også kunne holde på varmen minst en dag i uken.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.