LP! Digitalt Remastret – Et vell av vellyd

LP! Digitalt Remastret – Et vell av vellyd

I likhet med Röyksopp har David Aasheim og makker John Hegre base i Bergen. I tillegg har de spesielt stor sans for pingviner og snodige lyder. Ikke uventet er det nettopp en pingvin som pryder coverdesign på albumet, noe som er helt i tråd med duoens tidligere utgivelser i Pop Ultra-serien.

De som kjenner til tolvtommerne Pop Ultra og Pop Ultra 2 fra 2002 (kun utgitt i begrenset opplag á 500 ex, red.anm.) ble introdusert for eksperimentell elektronika på høyt nivå. LP! Digitalt Remastret er heller ikke direkte fri for eksperimentering, men sett under ett er albumet langt mer tilgjengelig i formen enn de nevnte EP-ene. Dette selv om flere tidligere utgitte spor er inkludert.

Dette medfører at Kaptein Kaliber nå potensielt sett bør være nærmere et gjennombrudd da innholdet på albumet favner mye bredere enn hva som var tilfellet med det tidligere utgitte materialet fra denne kanten. Sånn sett legger de seg også nærmere opp til et uttrykk som gjorde kompisene i Röyksopp til verdensstjerner. Og med dette albumet på innerlommen er kapteinene med ett også deres største utfordrere til den norske elektronikatronen.

Låtutvalget er variert i formen og er særdeles spennende både hva konstruksjon og innhold gjelder. Med låttitler som Hunden Tok Hønene Våre, Jeg Kjøper Middag og Redningen I Elefantskogen understrekes dessuten at gutta, i likhet med Tellé-kollega Bjørn Torske (blant annet), ikke står helt uten humoristisk sans.

Men titlene er ikke det eneste morsomme med dette albumet. Også musikken er humørfylt og en sann glede å befinne seg i selskap med. Det meste er usedvanlig fengende, dansbart og uvanlig smittende. Spesielt bør et spor som There’s Beauty Up Above (Especially For You) trekkes frem. Men også det øvrige materialet holder et knallhøyt nivå. Legg til at produksjonen er suveren, dog enkel, og vi har kanskje med en fremtidig klassiker å gjøre. Totalt uimotståelig med andre ord.

I kulissene som omgir Kaptein Kaliber skjuler blant andre Bjørn Torske, Yngve Sæthre, Jørgen Træen, Håkon Gebhardt og Even Johansen seg. Altså kjente og markante navn fra den norske musikkscenen gjennom de siste 10-15 år. Er du blant de heldige som har opplevd Kaptein Kaliber med venner i livesetting, bør ikke det være overraskende nytt. Even ’Magnet’ Johansen bidrar for øvrig med vokal på det countryinspirerte avslutningssporet Sjiraff, hvilket er et ypperlig punktum for et prikkfritt album.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.