Live In Texas – God konsertpakke for fansen

Live In Texas – God konsertpakke for fansen

(Merk: Denne anmeldelsen og karakteren er basert på utgaven av Live In Texas med DVD.)

To plater ute i karrieren velger altså millionselgende Linkin Park å gi ut en kombinert liveplate og live-DVD. Det er to måter å se det på – 1: Som en kynisk måte å suge ut penger fra tenåringene før de blir for gamle og begynner å høre på radioformatert dritt. Eller 2: Som en hyggelig oppmerksomhet til fansen med konsertopptak og konsertfilm i surround som et alternativ til dårlige og ulovlige piratopptak.

Vi går for alternativ to, for dette er faktisk et særdeles godt produkt til fansen som bare må ha alt. Men det er DVDen som er verdt å ha, og den finnes dessverre bare i det begrensede opplaget av denne platen. CDen føles egentlig bare som et unødvendig vedheng til DVDen – det er altså en liveplate som gir lite ekstra i forhold til originalene.

Man kommer ikke utenom at Linkin Parks suksess er tuftet på en ganske enkel og repeterende formel. Variasjonen fra sang til sang er ikke stor, det går i aggressiv rock, bedrevitende rap, sinte gitarer og enkle, melodiske refreng fra start til mål. Men bandets musikk er tross alt ganske fengende og fungerer helt sikkert utmerket for ungdom som søker et botemiddel for sine følelsesmessige kvestelser.

Uten å sitte på detaljkunnskap om bandets musikk, så forstår undertegnede at dette er en samling med bandets beste låter (og vel så det!) – der noen skiller seg ut som virkelig gode, og resten er på det jevne. Sangene er hentet omtrent like mye fra bandets debutplate Hybrid Theory som fra Meteora. Lyden er bra, kanskje til og med for bra, for på CD-platen er konsertfølelsen nemlig bare moderat til stede.

DVD-skiva er på den annen side tøff nok. Konsertene som gikk av stabelen i Texas i august er godt filmet, med et kamera som går tett på både publikum og bandet selv, både foran og bak scenen. Den utstrakte bruken av hurtige klipp, innklipp fra backstageområdet og håndholdt ‘rockekamera’, gir ganske sikkert et godt bilde av hvordan dette bandet framstår live.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.