Pawn Shoppe Heart – Bunnsolid oppfølger

Pawn Shoppe Heart – Bunnsolid oppfølger

Pawn Shoppe Heart er det Jerry Harrison som styrer spakene. Den tidligere Talking Heads-keyboardisten makter som produsent å lokke frem det beste i The Von Bondies. Dette albumet skriker etter oppmerksomhet, noe det definitivt også bør få.

Frontmann og vokalist Jason Stollsteimers ublide møte med sin tidligere produsent tidligere denne vinteren, skal definitivt ikke sette en stopper for The Von Bondies fremferd på rock’n’roll-himmelen. For i likhet med nettopp The White Stripes leverer gruppen skitten garasjerock av jevnt høyt kaliber. Dette albumet oser av energi, bygget på arven fra band som MC5, The Stooges, New York Dolls – samt The White Stripes selv.

Låtutvalget på gruppens andre studioplate er utvilsomt også av ypperste klasse. Man kan mene hva man vil om ”den nye rocken”, og all fortjent og ufortjent oppmerksomhet som har fulgt i kjølvannet av band som The Strokes og, igjen, The White Stripes. Det forandrer imidlertid ikke det faktum at band som The Von Bondies og Vue er blant dem vi forventer vil leverer varene – og det med en sjelden tett tilstedeværelse innenfor sjangeren de opererer i; skitten garasjerock.

Pawn Shoppe Heart er et fyrverkeri av en utgivelse som fortjener all oppmerksomhet den kan få. For med låter som for eksempel åpningssporet No Regrets, samt C’Mon C’Mon og Crawl Through The Darkness på repertoaret, er det liten tvil om at The Von Bondies blir ett av de store rocknavnene i 2004. Bunnsolide saker, med andre ord!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.