You May Breathe… – Uvanlig sterkt debut

You May Breathe… – Uvanlig sterkt debut

Etter at Sissy Wish entret scenen som Urørt-vinner for ett år siden, hvor hun på sett og vis fikk sitt gjennombrudd takket være den elegante demosingelen The Six Feet Tall, har mange vært spent på om hun er i stand til å følge opp på et helt album. Og etter å ha sunget duett både med Morten Abel og William Hut, har listen vært hevet ytterligere ett hakk eller to. Men Siri innfrir så det holder, da You May Breathe… er en bunnsolid utgivelse fra begynnelse til slutt.

Albumet er fylt opp med den ene mer catchy poplåten enn den andre, og jevnt over er dette materialet av et så høyt kaliber at det vil forundre undertegnede stort om ikke Sissy Wish blir dette årets store norske popdronning.

I likhet med en av fjorårets store debutanter på feltet, Karin Park, er også Sissy Wish i besittelse av et særpreg som utvilsomt taler til hennes fordel. Når hun i tillegg både skriver og fremfører låter av ypperste klasse som her, bør det være fritt frem før at hun for alvor slår ut i full blomst. For dette talentet synes faktisk å ha mer teft for hvordan god pop skal låte enn de fleste andre poprinsessene i riket til sammen. Hvilket ikke en gang er en overdrivelse!

Med bakgrunn fra blant annet LIPA (Paul McCartney-skolen i Liverpool, red.anm.), er det videre en særdeles moden artist som åpenbarer seg på denne debuten. Med sin karakteristiske stemme, som ikke helt uforståelig har blitt sammenlignet med Kate Bush, forfører hun sin lytter med sjeldent stødig grep. Ikke bare gjennom de uimotståelige fengende låtene, men også takket være de mange spennende og proppfylte små deltaljene som beriker den helhetlige strukturen som ellers bærer dette albumet.

Legg til at absolutt samtlige spor på You May Breathe… har stort hitpotensiale, og det er umulig å ikke la seg forføre av Sissy Wish’ udiskutable utstråling som låtskriver, musiker og vokalist. Albumet kan med andre ord nærmest allerede oppsummeres som en moderne norsk popklassiker. Rett og slett fantastisk!

NB! You May Breathe… er først i salg fra 16. februar 2004.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.