Battle Of Love – Romantisk rødvinpop

Battle Of Love – Romantisk rødvinpop

Battle Of Love er en godt produsert, behagelig og bittersøt plate med inspirasjon fra soul, jazz og blues, men nesten alltid med relativt ukompliserte popmelodier i sentrum. Musikerne er det lite å utsette på – de bidrar med varm og godslig instrumentering som ligger som et vagt teppe over Janne Kviens litt tungsindige stemme. Instrumentene kommer til sin rett uten å skygge for hverandre.

Det er spesielt første halvdel av platen som holder mål. Den vanedannende tittellåta og den nydelige Kingston Town må begge fremheves som sjeldent bra låter. Det som i hine hårde dager ville tilsvart side B blir jevnt over litt skralere i forhold, men det finnes bra ting også her. Den vare erotiske stemningen i den spartansk instrumenterte The Car You Ride er det beste eksempelet på det. En låt som fortjener å bli hørt av flere.

The Kitch And Sink Band har sammen med producer Havard Caspersen lagt vekt på en slepen, jazzete produksjon med få skarpe kanter. På referanseplanet er det nærliggende å tenke på artister som Pink Floyd, Sting og Portishead, uten at de kan sies å være kopier av noen av disse artistene. Det største ankepunktet mot Battle Of Love er at bandet på enkelte låter forsøker å lage stemninger snarere enn gode melodier. Da ender de til tider opp med å være så drømmende at det nesten blir søvndyssende.

Til sammen er imidlertid The Battle Of Love en lekker og litt vemodig samling sanger som kanskje best nytes med en god flaske rødvin.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.