Earth Is Not A Cold Place – Pompøs minimalisme

Earth Is Not A Cold Place – Pompøs minimalisme

Exposions In The Sky klarte gjennom debuten Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever i 2001 å etablere seg I samme liga som pionerene Godspeed You! Black Emperor og Mogwai. Band som gjennom nittitallet gikk i bresjen for det egenartede utrykket postrock.

Earth Is Not A Cold Place fortsetter førstnevnte å vise frem sin eminens. Låtene kverner seg fremover, på et stillferdig, men kraftig og ikke minst målrettet vis. Temaer som starter i det små bygger seg opp til å bli voksne bølger av lyd og harmoni i skjønn forening.

Det er ikke til komme unna at denne typen rock er best når man kan ta seg tid til å ligge rett ut på gulvet. Og videre tillate seg å se rett opp i taket og la tankene flyte avgårde. Kompleksiteten i albumets progresjon gjør dette til toner som bør nytes i sin helhet. Det vil si; hele platen spilles i ett.

Lydlandskapet veksler mellom å fremstå som store og komplekse høyhus av lyd til sårbare melodier som vugger fremover på en rørende naiv måte. Stillferdig og drømmende i en sekvens, kraftige og krevende i den neste.

Etter tre kvarter er det hele over. All lyd er borte, og kun stillheten er tilbake. Men fortvil ikke: Det er ikke vanskelig å bestemme seg for å skru på igjen, og nok en gang la seg forføre av denne musikken. For dette er like magisk hypnotiserende hver eneste gang.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.