Scroll To Top

Earth Is Not A Cold Place – Pompøs minimalisme

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Exposions In The Sky klarte gjennom debuten Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever i 2001 å etablere seg I samme liga som pionerene Godspeed You! Black Emperor og Mogwai. Band som gjennom nittitallet gikk i bresjen for det egenartede utrykket postrock.

Earth Is Not A Cold Place fortsetter førstnevnte å vise frem sin eminens. Låtene kverner seg fremover, på et stillferdig, men kraftig og ikke minst målrettet vis. Temaer som starter i det små bygger seg opp til å bli voksne bølger av lyd og harmoni i skjønn forening.

Det er ikke til komme unna at denne typen rock er best når man kan ta seg tid til å ligge rett ut på gulvet. Og videre tillate seg å se rett opp i taket og la tankene flyte avgårde. Kompleksiteten i albumets progresjon gjør dette til toner som bør nytes i sin helhet. Det vil si; hele platen spilles i ett.

Lydlandskapet veksler mellom å fremstå som store og komplekse høyhus av lyd til sårbare melodier som vugger fremover på en rørende naiv måte. Stillferdig og drømmende i en sekvens, kraftige og krevende i den neste.

Etter tre kvarter er det hele over. All lyd er borte, og kun stillheten er tilbake. Men fortvil ikke: Det er ikke vanskelig å bestemme seg for å skru på igjen, og nok en gang la seg forføre av denne musikken. For dette er like magisk hypnotiserende hver eneste gang.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer