Live In A Dive – Hardcore-overdose

Live In A Dive – Hardcore-overdose

Live In A Dive er en serie med liveplater fra NOFX-grunnlegger Fat Mikes plateselskap Fat Wreck Chords. Tidligere har serien avlet liveplater fra blant andre No Use For A Name, Bracket, Sick Of It All og Subhumans. Denne inkarnasjonen av Live In A Dive består av opptak fra to konserter Strung Out hadde i Anaheim høsten 2002. Låtene er hentet fra hele bandets karriere og med på kjøpet får du en ganske festlig og imponerende godt laget tegneserie av frontmann Jason Cruz.

Strung Out spiller en ganske sofistikert form for hardcore med vekt på tekniske, kjappe låter. De er gode instrumentalister og er tydelig influert av mer enn bare andre hardcoreband. Her finnes ikke minst en utpreget begeistring fra metal, og selv om gitarsoloene er oppskrifsmessig korte har de ofte en metalaktig dimensjon over seg. Når bandet drar i gang en habil versjon av Bark At The Moonpå slutten av settet, er det tydelig at de har slitt ut sine Ozzy-plater de også.

Strung Outs musikk går kvikt av gårde i rasende tempo, skjønt det er kanskje ikke så sjokkerende å høre om et hardcoreband. Verre er det at alle sangene går omtrent like fort også – her er det minimalt med variasjon i tempo og sangene skiller seg lite fra hverandre. Hardcore-fans vil kanskje innvende at det er slik hardcore skal låte. Men i 70 minutter blir det sannsynligvis litt mye for noen og enhver, når man sitter i stua og ikke hopper opp og ned i et svett klubblokale.

Skal man dømme ut fra dette livedokumentet er ikke Strung Out store låtskrivere, men heller et godt liveband som man bør se på en scene snarere enn å høre på et hjemmeanlegg. Gir man fabrikatet litt tid er det likevel mye bra å finne her, for eksempel den sinnsyke Razir Sex og Exumation Of Virginia Madison.

Lyden er så bra at dette utmerket godt kan fungere som en Strung Out-best of. Dermed er dette kanskje den eneste platen med Strung Out hardcorefansen trenger.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.