Aussie Girl EP – Fabelaktig og ujevnt

Aussie Girl EP – Fabelaktig og ujevnt

De som gikk til anskaffelse av Laaksos kritikerroste og eminent titulerte debutplateI Miss You, I’m Pregnant vet at vi her snakker om nok et løfterikt svenskfinsk popband i startgropa. De vet også at låten som har gitt navn til denne EP-en er en rubin av en poplåt som fortjener å bli filtrert gjennom kvalitetsbeviste popører. For øvrig består Aussie Girl EP av hele fem korte B-sider der ikke alt skinner like sterkt.

Lavmælte Truck Driver er et klart bevis på at Markus Krunegård er en av disse Bright Eyes / Connor Oberst-inspirerte vokalistene og låtskriverne, som det tilsynelatende vrimler av om dagen. Men det er ingenting galt i slike inspirasjonskilder, og det er en meget sterk låt til B-side å være. De påfølgende Sunday Night og Words Are Worst er mer neddempede og avgir begge et nokså anonymt inntrykk.

Det kan man ikke si om platas beste låt ved siden av tittelsporet, den stormende Good Weather, Stormy Love, som i kraft av sine blåsere og intensitet minner en smule om Laaksos landsmann Håkan Hellström når han er på sitt mest tøylesløse. Avsluttende The Union har et visst skissepreg, for man kan ikke fri seg for å tenke at denne burde bandet ha jobbet mer med. Likevel en fin avslutningslåt på en relativt sterk EP.

Laakso er på ingen måte et dårlig band, men dette B-heatet er naturlig nok av størst interesse for bandets kjernetilhengere. Den rasen kan det imidlertid bli mange av fort, for disse svenskene viser instinkt både for gode melodier og tidstypisk tematikk.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.