Sedated Times – Et noe ufokusert Zoom-band

Sedated Times – Et noe ufokusert Zoom-band

De selverklært frustrerte Kristiansunderne i The Beautiful People har kvittet seg med campingvogna på Grønland og flyttet seg og sitt innomhus. Innimellom flyttingen har de rukket å spille inn og utgi Sedated Times, EP-en som markerer deres debut. Det er blitt en relativt anonym, men ikke direkte dårlig, utgivelse som kan tjene som en godkjent innleding på en videre karriere.

The Beautiful Peoples dunkle musikk er elektronisk fundert og må vel nærmest sies å være en slags versjon av såkalt electroclash, der gitarer og synther støter sammen i mørket. Som viktigste inspirasjonskilder nevner de kanonene Velvet Underground, Kraftwerk, Stereolab, Joy Division og Broder Daniel(!). Dersom man ser stort på det kan man finne musikalske karaktertrekk fra alle disse bandene på Sedated Times.

Every Day er leken og casioaktig på overflaten, men har også en dunkel dybde som bringer tankene inn på obskuriteter som Fad Gadget. Kombinasjonen er ikke ueffen og den merkelige låten gror seg faktisk litt i hjernebarken etter noen gjennomspillinger. Den mørke og gitarbaserte Fucked Myself [On A Friday Night] er mer rocka, tett og dvelende, men er ingenting å gå i krigen for.

Tittellåten Sedated Times avrunder platen med en bredt anlagt og nokså melankolsk sak som viser bandet fra en snillere og mer melodiøs side. Dette er det klart mest vellykkete sporet på EP-en og det som til syvende og sist gjør det verdt å vurdere et innkjøp.

Til tross for at The Beautiful People viser fine takter her, så virker det som de har mye igjen før de er modne for langspillformatet. Men gudene må vite hva som kan komme fra dette bandet hvis de får litt vettug produsenthjelp og gir materialet sitt tid til å modnes.

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.